12 Şubat 2016 Cuma

İnternete resim nasıl yüklenir resimli anlatım? Resim yükle – Resim upload

İnternete resim nasıl yüklenir ?

İnternete resim yüklemek, resim yükleme ihtiyacı resim upload sitelerini oluşturmuştur. Kendi bilgisayarımızda bulunan görselleri başkalarına göndermek, başka sitelere eklemek için internete yüklemeniz gerekir. Bu yükleme işlemini yapan çeşitli resim yükleme siteleri vardır. Resim nasıl yüklenir sorusunun cevabını burada paylaşacağız.
İnternete bir görsel atmak istiyoruz ya da arkadaşımıza resim göndereceğiz ve ya forumda bir resim paylaşacağız, bu gibi işlemleri yapabilmemiz için internete resim yüklememiz gerekmektedir.

İnternete resim nasıl yüklenir?


İnternete resim yüklemek için çeşitli resim upload siteleri vardır. İnternet üzerinde çok sayıda resim yükleme sitesi mevcut. Biz size şimdi resmim.net üzerinden nasıl resim yükleyeceğimizi anlatacağım.


İnternete resim yükle
Arama motoruna resmim.net yazarak veya url satırına yazarak web sitesine gidiyoruz.


resim nasıl yüklenir ?
Burada görselde görüldüğü gibi bilgisayardan yükle ve urlden yükle seçenekleri mevcut. Resmimiz kendi bilgisayarımızdaysa bilgisayardan yükle seçeneğini seçiyoruz. Resmimiz başka bir web sitesinde ve biz o adresteki resmi kendi bloğumuzda, kişisel sayfamızda ya da herhangi bir forumda paylaşmak istiyorsak silinmemesine karşı resmim.net sunucularına aktararak uzun süreli depolama sağlayabiliriz.

resimleri internete yükleme
 Resmimiz kendi bilgisayarımızda olduğu için bilgisayardan yükle seçeneğine geldik. Dosya seç butonuna tıklıyoruz. Yüklemek istediğimiz resmi veya çoklu upload imkanı olan sitelerde çoklu seçerek tamam diyoruz. Ardından resim yüklenmeye başlayacak.


resim nasıl yüklenir
Resim yüklendi ve bize bazı linkler verdi. Şimdi bu linkleri açıklayalım.

En üstte Web sitesi:(HTML) kodu dediğimiz linki kopyalarak web sitemize yağıştırdığımızda direkt resmi sitemize ekler. Web sitemizde resmimiz gözükür.
Forum: ( BBCODE)  Forumlara yüklediğimiz resmi eklemek için buradaki kodu kopyalayıp aynen yapıştırdığımızda foruma yüklemiş oluruz.
Resim Sayfası: Ekranda gördüğünüz sayfanın adresidir.
Direk Link: Yüklenen resmin tam ekranda açılacağı web sitesidir.

0 yorum:

Yorum Gönder